Danmark er verdens førende vindnation med en af de grønneste klimapolitikker. Vi har blandt andet et politisk mål om 100 % vindmøllestrøm på el-nettet i år 2050.
Vindenergi er både billigt og bæredygtigt. Vind fra landvindmøller er allerede billigere end både kul, olie og gas, og vindindustrien arbejder på at gøre havvindmøller lige så billige og effektive ved teknologisk udvikling.
En vindmølle producerer elektricitet ved at vinden får møllens vinger til at rotere. Den består af en række enkeltdele; vingerne, tårnet og rotoren, som vingerne sidder på kan vi alle få øje på i det danske landskab. Men nogle af delene har du måske aldrig lagt mærke til.
I bunden af vindmøllen sidder kontrolcenteret, hvorfra teknikerne styrer vindmøllerne. Det aflange hus i toppen af møllen, hedder en nacelle og ovenpå den sidder en vindfane og en vindhastighedsmåler.
Du kan lære mere om vind og vindmøller i besøgscenteret eller ved at besøge hjemmesiden Viden om vind.
I Danmark er der gode muligheder for at arbejde med vind og vindteknologi. Alle prognoser viser, at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft inden for teknologiske uddannelser, så en uddannelse inden for teknologi og vind er lig med gode jobmuligheder. Alle tekniske universiteter i Danmark har elementer af vind og ingeniøruddannelsen ved Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, er det muligt at specialisere sig inden for vind.
Bliv ingeniør og Bliv vindmølleoperatør